Dato Søndag d. 12. december 2021, kl. 16:00
Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen
Händel & Haugen

Esajas Kirke indbyder til en ganske særlig kunstnerisk og musikalsk oplevelse. Duo Zielke/Johannsen har udviklet en fremførelse af uddrag fra Händels Messias, hvor de i tillæg til musikken viser kunstmaler Arne Haugen Sørensens fortællende og farvemættede fortolkninger af Jesu liv. Eftermiddagens program byder også på musik af Haydn og Beethoven.

En af inspirationskilderne til at spille musikken fra Messias i ny forklædning for trompet og orgel, er mødet med kunstneren Arne Haugen Sørensens værker. Ideen med at kombinere hans billeder og Händels musik til kirkekoncerter har vist sig at være en velegnet udtryksform. De to genrer beriger hinanden og skaber en sammenhængskraft som kompenserer for den tekstformidling, man kender fra de traditionelle instrumentationer, fortæller Søren Johannsen.