Dato Søndag d. 5. februar 2023, kl. 16:00
Michael Aaskov Hemmingsen
Kyndelmisse med Frans Bak

Jazzpianist og komponist Frans Bak har nykomponeret og medvirker selv i denne musikgudstjeneste for kor, solister, menighed og jazzensemble. Inspirationen har han fundet i midvinterens lysgudstjeneste Kyndelmisse (missae candelarum, lysenes messe) – der traditionelt fejres 2. februar, 40 dage efter jul.

Frans Baks Kyndelmisse rummer nykomponerede fællessalmer, solosang, musikalske nyfortolkninger af klassiske gudstjenesteled som Fadervor og trosbekendelsen, bundet sammen af mellemspil for jazzorkester. Alt sammen ud fra temaet lys.

Medvirkende er Frans Bak, klaver, Hans Ulrik, Saxofon, Thomas Fonnesbæk, bas og koret DUVE/Det Unge Vokalensemble under ledelse af Poul Emborg. Velkommen til en anderledes Kyndelmisse. Gudstjenesten varer ca. en time.