Dato Søndag d. 4. december 2022, kl. 16:00
Julekoncert med Musica Ficta

Musica Ficta har gjort det til en tradition i december at opføre Palestrinas store julemesse for dobbeltkor ”Missa Hodie Christus natus est”, selvfølgelig sammen med deres sædvanlige perlerække af velkendte danske julesange, særligt elsket gennem mange menneskers ivrige brug af deres to juleplader.

Hvorfor Palestrinas store og feststemte 8-stemmige jule-messe ikke tidligere har været en juletræffer på disse breddegrader er en gåde. Men Musica Ficta er stolte af, at de var de første og hidtil eneste der har bragt den til torvs – et hovedværk i senrenaissancens julemusik.

De danske julesange flankerer Palestrinas store værk og bringer os smukt og fredfyldt ind i den altid stemningsfulde, men travle december.

Musica Ficta værner om den danske sangskat, og dette sker i særdeleshed ved julekoncerterne, som sigter på det brede publikum. Ved koncerten introduceres musikken og historierne bag dens tilblivelse.