Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Echoes of dance koncert med Via Artis

AUG
06

Echoes of dance koncert med Via Artis


Dato Fredag d. 6. august 2021, kl. 17:00
Sted Esajas Kirke, Malmøgade 14, 2100 København Ø
Medvirkende
Via Artis Konsort
Pris
Fri entré!
Echoes of dance koncert med Via Artis

Echoes-of-dance er et energisk program med spansk barokmusik fra den første halvdel af 1600-tallet. Programmet trækker på de såkaldte dansesange, der var talk of the town i Spanien i begyndelsen af det 17. århundrede. Sangene befandt sig i et frugtbart krydsfelt mellem finkultur og populærmusik, og vakte i begyndelsen både forargelse og vrede blandt den etablerede kulturelite.

 

Danserytmer som zarabanda (saraband) og chacona (chaconne) var en overgang forbudt ved lov; det kunne give op til 4 års straffearbejde ved galejerne at spille, danse eller synge en zarabanda eller chacona! Alligevel endte dansesangene med at integrere sig i den etablerede kunstmusik, flere af dem som en del af den fine baroksuite. Men inden da var de datidens rock 'n' roll!

 

Via Artis Konsort er et professionelt eksperimenterende tidlig musik-ensemble. Via Artis Konsort blev dannet i 2006 med det formål at udforske den tidlige kunstmusik fra middelalder til klassisk periode. Ensemblets ambition har fra starten været at udfordre både det “klassiske” koncertpublikum og det publikum, der normalt ikke finder vej til klassiske koncerter.

 

Fri entré!